2011. április 30., szombat

Kollégáink előadása a Debtech meetup-on

A Debtech (Debrecen Technology Group) második meetup-ján kollégáink is tartottak szakmai előadásokat.

A slide-ok és videók elérhetők a meetup oldalán:
http://www.meetup.com/Debtech/events/17173320/

vagy közvetlenül az alábbi link-eken:

Continuous Integration
Introducing TestNG





1 megjegyzés:

  1. Üdv!

    Gratulálok, jó előadások, tényleg alkalmasak arra, hogy az említett technológiákhoz kedvet csináljanak. Nincs kedvetek előadni Pesten, a JUM-on (http://jum.javaforum.hu)?

    A TestNG-s előadáshoz annyit még hozzáfűznék, hogy a JUnit 2006 óta ugyanúgy annotációkkal dolgozik, ugyanúgy a fixture-öket annotációkkal lehet megadni, többet is, és kihasználja a Java 5 dolgait. Ebből a szempontból nem volt korrekt az összehasonlítás. Valamint tudja a kategóriák használatát, és lehet futtatni külön kategóriákat. Van DataProvider-hez hasonló megoldás is. Érdemes nézni a frissítéseit: https://github.com/KentBeck/junit/tree/master/doc

    A JUnit, ahogy a neve is mutatja, unit tesztekre lett kitalálva. Direkt csinálja, hogy minden metódus futtatása előtt új példányt hoz létre, és nem definiált a sorrend. A JUnit szerint antipattern a metódusok közötti függőség, ezért ezekkel az eszközökkel próbálja a felhasználót a jó gyakorlatra rákényszeríteni. Ez unit tesztekre elegendő, sőt jó!

    A TestNG funkcionális/integrációs tesztelésre is jó, ott viszont kellenek ezek a feature-ök.

    Szóval nem nem tudja, hanem nem is akarja tudni ezeket a JUnit. A TestNG frissessége miatt találkoztam én nagyon rossz eszköz integrációkkal, szemben a JUnit kiforrottságával.

    Amúgy én is TestNG párti vagyok.

    VálaszTörlés