2010. március 5., péntek

Microsoft Virtual PC 2007

Az utolsó verziója a Virtual PC 2007 SP1. Úgy tűnik, hogy csak Windows Virtual PC-ként él tovább, a Windows 7-be beépítve (meg persze Virtual Server-ként).

Nagy előnye, hogy sok Microsoft termék image letölthető hozzá kipróbálásra. Pl. ha az a kérdés, hogy az alkalmazás fog-e működni Internet Explorer 6/7/8 verzióval, vagy Windows Vista/Windows 7 alatt is, akkor ennek tesztelésére ingyenesen és legálisan letölthetünk virtuális gépeket. Érdemes erre rákeresni: "Internet Explorer Application Compatibility VPC Image"

Természetesen bármit telepíthetünk a virtuális gépbe, pl. lehet Linux-ot próbálgatni.

Használata a legegyszerűbb a virtuális gépek között: ha van egy VHD(a gép) és egy VMC(a konfig) fájlunk, akkor elég rákattintani a VMC-re, és már fut is.

Cserébe a korlátok a legnagyobbak többi virtuális géphez képest. Pl. a shared foldereken keresztül 1 GB-nál nagyobb fájlok nem mozgathatók (hibát nem jelez, csak sérült lesz a másolat!), valamint max. 3 HDD csatlakoztatható a virtuális géphez (ez sokaknak több, mint elég, de mi belefutottunk ebben a korlátba). A csatlakoztatott HDD-k mindig IDE drive-ok, amelyek cserélgetése megzavarja pl. a guest XP-ket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése